Parkeren bij Schiphol

Denkt u er aan om binnenkort gebruik te maken van de luchthaven Schiphol als vertrekplaats voor uw vliegvakantie? In dat geval is het voor u ongetwijfeld van belang om goed op de hoogte te zijn van de verschillende parkeermogelijkheden die u op de terreinen van de luchthaven of in de directe nabijheid kunt verwachten. Er wordt in de wandelgangen wel eens gefluisterd dat parkeren op of nabij Schiphol altijd verschrikkelijk duur is, maar niets is minder waar. Als reiziger heeft u de keuze uit verschillende interessante parkings die zijn gelegen op de luchthaven of in de directe omgeving. De mate waarin u wenst te worden voorzien van de nodige dosis aan comfort zal grotendeels bepalend zijn voor de kostprijs van uw parkeerplaats. Lang parkeren op de luchthaven voor een lage prijs is absoluut mogelijk, maar u moet er wel de geschikte parking voor zien te vinden.

Dat parkeren bij Schiphol niet per definitie duur moet zijn is onderhand wel duidelijk, alleen hoe vind u nu echt een geschikte parkeerplaats? De eerste vraag welke u zich moet stellen is welk comfort u verwacht. Wilt u bijvoorbeeld dat een chauffeur uw auto aan de vertrekhal komt ophalen en deze terug plaatst nadat u bent geland of vind u het geen probleem om gewoon uw auto op een parkeerplaats te parkeren en vervolgens de shuttle te nemen naar de luchthaven? In dit laatste geval zult u kunnen genieten van een voordelige parking zonder extra’s. Dergelijke parkeerplaatsen worden reeds aangeboden voor een prijs vanaf 4 à 6 euro per dag afhankelijk van de aanbieder. In dit geval hoeft u ook geen rekening te houden met extra kosten wat het vervoer naar de vertrekhal betreft. Een shuttle brengt er u immers snel en gratis heen.

Parkeren bij Schiphol kan zoals u kunt lezen zowel binnen als buiten de terreinen van de luchthaven. Wanneer u er voor kiest om buiten de luchthaven te parkeren kan dit aardig wat geld schelen, alleen is het dan ook vooral opletten voor welke parking u kiest. Parkeerplaatsen in de regio Schiphol zijn namelijk over het algemeen behoorlijk duur. Hou er tot slot ook altijd rekening mee dat u nog op de luchthaven zelf moet zien te komen. Niet iedere parking biedt namelijk een (gratis) shuttle dienst aan.